Cassola d’Angula del Ter, cloïsses i patates


Cassola-d'Angula-del-Ter-amPer fer-la calen:

24 cloïsses
50 gr. d’Angula del Ter
Un gra d’all
Un dl d’oli oliva verge
200 gr. de patates per a coure
Un got de txakoli
Una mica de julivert

Preparació

Coem les cloïsses en un litre d’aigua amb una mica de sal. Quan s’obrin, les retirem i reservem l’aigua de la cocció.

En una cassola molt ampla, perquè en aquest plat és important que no quedin els ingredients endurits, tirem l’oli i l’all molt picat. Quan l’all comenci a agafar color, hi afegim el vi i coem dos minuts perquè s’evapori l’alcohol.

Després, afegim l’aigua de les cloïsses i les patates laminades. Piquem el julivert fi i ho posem per sobre. 20 minuts després, quan la patata estigui gairebé cuita, hi afegim les cloïsses i les angules. Ho deixem bullir durant dos minuts, no més, traiem el guisat del foc i ho deixem reposar cinc minuts. El repòs és molt important, perquè la patata absorbeix molta calor i l’ideal és no menjar-se-la molt calenta.