Angules a la brasa amb panxeta


AnguladelTer_Angula-amb-panAngules a la brasa amb panxeta és la recepta que us proposem avui, que ens ha fet arribar en Jordi Ribas, del restaurant Sol Blanc, que va participar la tardor passada en la primera edició de les I Jornades gastronòmiques de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals. Per fer-la, per a dues persones, ens cal:

Ingredients, per 2 persones:

200 gr. de panxeta prèviament cuita a baixa temperatura (74º 10h)

100 gr. d’Angules del Ter crues

50 gr. de suc de rostit

25 gr. d’oli picant de cirereta

c/s sal i pebre

ELABORACIÓ

Marquem la panxeta a la planxa per totes les bandes ben rosa, i ho resevem.

A la barbacoa hi posem una malla ben fina o colador fi, que ens servirà per coure les angules, aquestes les hem de passar per l’oli picant i així no se’ns enganxaran a la malla-graella. Salpebrar i tirar-les a sobre la malla i moure-le´s fins que siguin cuites.

Les posarem sobre la panxeta que ja teniem marcada i calenta, i per acabar hi afegim el suc de rostit calent i reduït unes gotes.