Un estudi fa el seguiment del reclutament d’angula a l’estuari del riu Ter


IMG_5912L’estudiant de la Universtat de Girona, Laia Nägeli Juan,  ha realitzat el seu treball final de grau sobre el reclutament de l’angula a l’estuari del riu Ter.
Aquest treball està emmarcat dins dels estudis que es realitzen des de fa uns anys amb la col·laboració del Departament d’Agricultura Ramaderia i Afers Marins de la Generalitat, la Facultat de Ciències de la UdG amb el professor Lluis Zamora al cap davant del projecte, i també el sector de pescadors, del qual l’equip de l’Angula del Ter n’és membre.

Aquests estudis es realitzen per tal de complir amb el PGA (Pla de Gestió de l’Angula Europeu), tenint en compte que Girona va ser pionera en el compliment d’aquest Pla, respecte a tot l’estat.

mapaResum dels estudis:

S’ha estudiat el patró de reclutament d’angules (Anguilla anguilla) a l’estuari el riu Ter, des de gener de 2014 fins març de 2015. Cada quinze dies (coincidint amb les fases de lluna nova i lluna plena) i durant les tres hores després de la posta del sol es realitzaven pesques experimentals en dos punts del tram final del riu Ter, a la zona de desembocadura (Gola del Ter) i a un punt situat 4 km aigües amunt, a la zona del Mas de la Capellana
A través d’aquest ENLLAÇ podreu consultar l’estudi al complert.