Presentades les III Jornades Gastronòmiques de l’Angula del Ter


III Jornades Angula del TerLes III Jornades Gastronòmiques de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals s’han presentat aquest dimecres amb la incorporació del Restaurant La Calèndula, de Regencós, que s’afegeix a Es Portal Hotel Gastronòmic, Sol Blanc i Vicus, de Pals, com a organitzadors de les jornades. La tercera edició s’ha avançat respecte les dates de l’any passat i se celebrarà del 18 de novembre al 18 de desembre.

La inauguració ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Pals, Sílvia Monar i dels xefs dels establiments organitzadors: Iolanda Bustos, de la Calèndula; Joan Carles Sànchez, d’Es Portal Hotel Gastronòmic; Jordi Ribas, del Sol Blanc i Damià Rafecas del Vicus. Hi ha assistit també el pescador responsable d’Angula del Ter, Juli Carbó, i una delegació convidada formada per restauradors, representants municipals i pescadors d’angula del Delta de l’Ebre.

img-20161116-wa0018El xef del restaurant Sol Blanc, Jordi Ribas, que ha fet d’amfitrió de la presentació, ha destacat que amb aquestes jornades es vol posar en valor una oferta gastronòmica de qualitat fora de la temporada turística, apostant per un producte que és patrimoni gastronòmic del nostre territori, que a més és molt valorat’. Ribas ha afegit que ‘qui vingui a l’Empordà aquestes setmanes de novembre i desembre mentre duren les jornades sap que hi ha 4 restaurants que ha fet aquesta aposta i que han preparat plats específicament per aquestes jornades que els permetran degustar diferents elaboracions amb l’angula com a protagonista’.

img-20161116-wa0017Entre els plats que es podran degustar durant les jornades, a part de les angules a la bilbaina, hi trobareu ‘Angules mar i muntanya amb camagrocs i ou a baixa temperatura’, ‘Amanida d’angules amb nyàmeres i herbes de la llera del ter’, ‘Dau de jarret cuit 18 h amb angules i ou filat a la brasa’, ‘Truita dròpola amb angules i panxeta’, ‘Arròs a la llauna amb salsitxes, tripes de bacallà i angules’, ‘Arròs Carnaroli cremós amb formatge el Set al safrà amb garoines i angules saltades’, ‘Estofat de llata de vedella de Girona amb bolets variats, crema de patata escalivada i angules’, ‘Fettuccine amb crema carbonara d’angules amb ou escumat i panxeta curada’, ‘Ou escalfat amb patata, angules i molles marines’ i ‘Coca de bolets amb carxofes i angules’.

Durant la presentació s’ha pogut fer una degustació de dues elaboracions diferents d’angules, les més clàssiques i que seran presents a les propostes dels quatre restaurants, ‘Angules a la bilbaina’ i també ‘Angules a la brasa’. La degustació s’ha acompanyat d’una selecció de vins i caves aportats pels restaurants. Es dóna la circumstància que 3 dels quatre restaurants impulsors de les jornades són els finalistes de la demarcació de Girona als premis Cartavi, que destaquen aquells restaurants que promouen la presència de vins catalans a les seves cartes.

img-20161116-wa0029Els xefs promotors de la iniciativa han volgut remarcar també el fet que, encara que es tracta d’un plat molt apreciat i valorat, les elaboracions amb angula combinades amb altres productes del territori permeten oferir creacions més assequibles econòmicament però molt interessants gastronòmicament per als seus clients.