Angules del Ter a la brasa? Nova proposta al Etxebarri de Victor Arguinzoniz!


Victor Arguinzoniz con Angulas del TerArranquem el 2017 anunciant-vos que l’Angula del Ter segueix el seu viatge pels restaurants més destacats de tota la península. En aquesta ocasió la nostra angula ha arribat a Axpe, a la cuina del restaurant Asador Etxebarri del conegut xef Victor Arguinzoniz; l’Etxebarri ocupa el número 10 en els “The world’s 50 best Restaurants”

Situat sota de les muntanyes en un poble tranquil a una hora en cotxe de Sant Sebastià, l’antic edifici de pedra que alberga l’Asador Etxebarri és una destinació en si mateix. Molt tranquil són l’entorn que els repics de campanes de l’església i el bel imparell d’un animal són els únics sons a ser escoltat.

Angulas del Ter a la brasaUn espai allunyat del soroll on es treballa la tècnica ancestral del foc a partir de diferents tipus de llenya, es practica una cuina tradicional innovada que utilitza la màgia de la brasa i ens ofereix sorprenents possibilitats preservant la identitat original dels productes que s’hi cuinen, com és el cas de l’Angula del Ter.

Victor Arguinzoniz va néixer al poble, a pocs minuts des del restaurant, i va treballar en una fàbrica de bandera per a molts anys abans de comprar el restaurant del seu pare i el seu oncle. Va aprendre a cuinar i va construir la seva pròpia cuina plena d’artefactes per rostir manuals que utilitzen diversos tipus de fusta. Conegut per la seva dedicació a la barbacoa, que poques vegades es veu fora de la cuina.