Valorem les III Jornades de l’Angula del Ter i el Rec del molí de Pals


Les III Jornades Gastronòmiques de l’Angula del Ter i el Rec del molí de Pals van finalitzar el passat 18 de desembre després d’un mes on els quatre restaurants participants (La Calèndula; Es Portal Hotel Gastronòmic; Sol Blanc i Vicus)  han ofert uns magnífics menús on l’Angula del Ter era el producte protagonista, demostrant una vegada més com a l’Empordà tenim grans productes i grans xefs capaços de crear plats únics.

Angula del Ter a la bilbaïnaCal destacar que en aquesta tercera edició de les Jornades s’han venut uns 10kg d’Angula del Ter aproximadament, només destinats als quatre restaurants de les Jornades. Això representa un increment del 10% respecte l’any passat.

Entre els plats que s’han pogut tastar durant les jornades, a part de les angules a la bilbaïna, també hi havia propostes com ‘Angules mar i muntanya amb camagrocs i ou a baixa temperatura’, ‘Amanida d’angules amb nyàmeres i herbes de la llera del ter’, ‘Dau de jarret cuit 18 h amb angules i ou filat a la brasa’, ‘Truita dròpola amb angules i panxeta’, ‘Arròs a la llauna amb salsitxes, tripes de bacallà i angules’, ‘Arròs Carnaroli cremós amb formatge el Set al safrà amb garoines i angules saltades’, ‘Estofat de llata de vedella de Girona amb bolets variats, crema de patata escalivada i angules’, ‘Fettuccine amb crema carbonara d’angules amb ou escumat i panxeta curada’, ‘Ou escalfat amb patata, angules i molles marines’ i ‘Coca de bolets amb carxofes i angules’.

La inauguració de les jornades va tenir lloc a mitjans de novembre i va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Pals, Sílvia Monar i dels xefs dels establiments organitzadors: Iolanda Bustos, de la Calèndula; Joan Carles Sànchez, d’Es Portal Hotel Gastronòmic; Jordi Ribas, del Sol Blanc i Damià Rafecas del Vicus. Ens van acompanyar també assistit també una delegació convidada formada per restauradors, representants municipals i pescadors d’angula del Delta de l’Ebre.

juli-espai-terraHan estat moltíssims els mitjans de comunicació locals i també nacionals interessats una vegada més per les exclusives Angules del Ter, i les diferents propostes gastronòmiques que es podien degustar als diferents restaurants participants a les III Jornades.

Si no vau poder tastar cap dels quatre menús durant les dates de les III Jornades, heu de saber que tant a l’Es Portal Hotel Gastronòmic com al Restaurant Sol Blanc conserven a la seva carta els menús, fins que s’acabi la temporada de pesca de l’angula la segona setmana de març; són unes propostes per llepar-se’n els dits!

Acomiadem aquestes III Jornades amb la vista posada a les IV Jornades de l’Angula del Ter i el Rec del molí de Pals, com una aposta ferma per la gastronomia local, de la mà dels millors i més reconeguts xefs de l’Empordà i dels productes autòctons i de qualitat com n’és l’Angula del Ter. Esperem que tothom qui hagi tastat algun dels menús, n’hagi gaudit moltíssim!