El Molí de l’Escala torna com a client de l’Angula del Ter


Captura de pantalla 2017-03-07 a las 10.28.23Abans de donar per finalitzada la temporada 2016 – 2017 de pesca de l’Angula del Ter, hem tingut el plaer de tornar a servir el nostre producte, després de dos anys, als veins del Molí de l’Escala.

Estem molt contents de veure com l’equip d’en Jordi Jacas torna a comptar amb l’Angula del Ter per la cuina d’aquest magnífic restaurant gastronòmic, el qual ofereix una cuina basada en el producte de proximitat i de temporada, amb un toc creatiu i innovador, però sense perdre de vista les arrels.

moliPels pocs qui encara no el coneixen, El Molí de l’Escala està situat en un antic molí fariner amb més de 23 segles d’història. Les seves pedres parlen del passat grecorromà d’Empúries. La Via Heràclea, la primera gran via de comunicació que unia la península ibèrica amb la italiana, creua pel bell mig de l’edifici.

De l’actual estructura del Molí se’n té constància des de l’any 1.100. Al SXVII era un molí arrosser.

El Marquès de Dou, històric propietari de l’edifici, va centrar-ne l’activitat en la producció de farina, a finals del SXIX. El 1895 el Molí de l’Escala es va convertir en una central elèctrica i l’Escala va ser un dels primers pobles catalans amb enllumenat públic.