Presentades les IV Jornades gastronòmiques de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals


Aquest matí hem presentat les IV Jornades gastronòmiques de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals, que duraran fins el proper 17 de febrer.

A partir de les 11h els restaurants participants de les jornades, Es Portal Hotel Gastronòmic, Sa Punta i Sol Blanc han assistit a la presentació de les IV Jornades. L’inici d’aquesta nova edició ha tingut lloc a la banda sud de la Gola del Ter, a Torroella de Montgrí, el fantàstic paratge on es pesquen les Angules del Ter.

Cal destacar que la passada temporada no es van poder celebrar les jornades, per falta d’angula, aquest any la pesca d’angula aquesta sent abundant permetent així poder celebrar una nova edició de les jornades.

A la presentació hi han intervingut el pescador artesanal d’Angula del Ter, Juli Carbó, i també els xefs Joan Carles Sànchez, Ivan Beumala i Jordi Ribas, dels restaurants participants.

El pescador d’Angula del Ter, Juli Carbó, ha explicat que aquest any està essent una molt bona temporada. Si es manté una certa bonança i les condicions meteorològiques no ho impedeixen aquesta podria ser una bona temporada semblant a la de 2017. Juli Carbó ha fet una demostració de com es fa la pesca de l’angula del Ter, una pesca artesanal i regulada amb 8 mesos de veda. La temporada de pesca de l’angula està previst que es tanqui a principis de març.

Els plats que es podran degustar durant aquestes jornades presenten una dotzena d’elaboracions diferents. Tots els restaurants presenten les angules a la bilbaïna, que és la forma que la majoria de clients les demanen. Tot i això, la resta d’elaboracions permeten fer més accessible el tast de les angules amb diferents combinacions. Així, es podran degustar Angules a la brasa, Truita dròpola amb Angules i panxeta, Pasta fresca amb angules i ou i Arròs d’aguila i angula amb la seva emulsió. També es podrà optar per una Amanida d’angules del Ter, un Arros de Pals cremós, angules del Ter i encenalls de tòfona melanosporum i un Lluç a l’allet amb angules del Ter i carxofes. Finalment, hi haurà opcions com l’Estofat de peus de porc desossats amb angules de muntanya en el seu suc  i  angules de mar saltades, l’Arròs Carneroli de l’Estany de Pals al safrà amb garoines, formatge “El Set” de Mas Marcè amb angules del Ter i la Crema d’all escalivat amb rovell d’ou curat a la sal amb Angules del Ter confitades.                               

Juntament amb els plats, s’incorporen també vins seleccionats i recomanats per acompanyar els plats: Pur i Mar de Mas Oller i Subirat Parent i Rosat’17 de Mas Geli.