Finalitzada la temporada d’Angula 2018 – 2019


IMG_3593Aquest dilluns 11 de març hem clausurat la temporada 2018 – 2019 a l’Angula del Ter, i no ho podíem fer sense realitzar un petit resum del que ha estat aquesta temporada.

En comparació en l’anterior ha estat una temporada força bona a nivell de captures, en part gràcies a les generoses pluges de la passada tardor i al bon nivell d’aigua del riu.

Pel que fa al clients, mica en mica anem ampliat la llista amb alguns nous clients, que s’han sumat als establiments on degustar l’Angula del Ter, són l‘Hotel Restaurant Sa Punta a Pals, i el Restaurant Sa Jambina de Calella de Palafrugell.

Les IV Jornades Gastronòmiques de l’Angula del Ter es consoliden, amb una gran acceptació pel públic, amb la participació dels restaurants Es Portal Hotel Gastronòmic, Sol Blanc i com a novetat Hotel Restaurant Sa Punta.

Durant el mes de gener i febrer es van poder degustar  una dotzena d’elaboracions diferents. Tots els restaurants presenten les angules a la bilbaïna, que és la forma que la majoria de clients les demanen. Tot i això, la resta d’elaboracions van permetre fer més accessible el tast de les angules amb diferents combinacions. Propostes com Angules a la brasa, Truita dròpola amb Angules i panxeta, Pasta fresca amb angules i ou i Arròs d’aguila i angula amb la seva emulsió. Amanida d’angules del Ter, un Arrós de Pals cremós, angules del Ter i encenalls de tòfona melanosporum i un Lluç a l’allet amb angules del Ter i carxofes. També opcions com l’Estofat de peus de porc desossats amb angules de muntanya en el seu suc  i  angules de mar saltades, l’Arròs Carneroli de l’Estany de Pals al safrà amb garoines, formatge “El Set” de Mas Marcè amb angules del Ter i la Crema d’all escalivat amb rovell d’ou curat a la sal amb Angules del Ter confitades.

Destacar a més que des d’aquest any l’Angula del Ter ha passat a formar part de l’EMC Pla Estratègic Marítim de Catalunya 2030, en aquest marc, Juli Carbó pescador de l’Angula del Ter i membre del programa EMC, ha estat reconegut recentment per la millora de la comercialització de l’Angula del Ter, ajudant així a assolir els objectius de l’Estratègia Marítima de Catalunya  – EMC 2030.

La setmana abans de finalitzar la temporada, es va realitzar la reunió anual de l’Agrupació de l’Angula del Ter i ha estem preparant tota la documentacio requerida per complir amb els requisits del PGA ( Pla de Gestió de l’Angula Europea) i renovació de llicencies per la propera temporada.