Les borrasques i temporals beneficien a les angules


WhatsApp Image 2020-01-24 at 22.23.14Del 20 al 23 de gener vam patir els efectes del temporal de pluja i vent anomenat Gloria. Són molts i nombrosos els efectes negatius que provoca un temporal d’aquestes dimensions per al territori, Catalunya i especialment la zona del Empordà i també el Delta de l’Ebre van ser dos dels llocs més castigats.

En la nostra zona, l’obertura dels embassaments de Sau i Susqueda va provocar nombroses inundacions en totes les localitats pròximes al riu Ter i els seus afluents com el Daró. Això va provocar innumerables danys materials, un gran cost econòmic per a tornar a la normalitat.

En canvi per a la pesca d’una espècie com l’angula, Gloria ha tingut una part no tan negativa, ens ha aportat una gran quantitat de sediments, nutrients, matèria orgànica i milions de litres d’aigua provinent dels pantans, aqüífers, etc. Això és vida per a les espècies de la mar i del riu com la nostra Angula del Ter.