Saps quins són els factors que dificulten la pesca de l’angula?


Pepescascar l’Angula del Ter no és una tasca fàcil i 100% assegurada.

Poder omplir els bussons depèn de molts factors que no són responsabilitat directa del pescador i l’experiència que aquest pugui tenir a l’hora de calar-los. És per aquest motiu que l’angula es converteix en un producte tan exclusiu i limitat, i fa també que s’encareix el seu preu.

Que poguem o no pescar l’Angula del Ter en depenen diversos factors com:

  • Escollir el lloc més òptim per a calar els bussons
  • Càlcul de les marees
  • La sortida o posta de la lluna
  • Les fases de la lluna
  • Factors meteorològics com el vent, l’estat de la mar, el cabal del riu sobretot en cas de pluja
  • Possibles temporals
  • La temperatura de l’aigua

9ded9713-f689-4a60-8441-91a45a2c69a3I per últim i no menys important, el factor sort en la nostra tasca sempre l’hem de tenir molt present, el pescador pot tenir en compte i controlats tots els factors abans llistats, però si no l’angula no ha arribat al riu, caldrà esperar a una altra matinada més.